Επεξεργαστές κειμένου για κωδικοποίηση σε Python.

PyCharm: Δημοφιλής editor με απλό και εύκολο περιβάλλον. Το PyCharm διαθέτει δωρεάν έκδοση, αλλά η πλήρης, επαγγελματική του έκδοση είναι επί πληρωμή. Διατίθεται δωρεάν δοκιμή. Για τους μαθητές, υπάρχει το PyCharm Educational Edition.

Visual Studio Code: Ένας editor που δίνει στον χρήστη πολλαπλές δυνατότητες κωδικοποίησης και συνδυασμού πολλών γλωσσών προγραμματισμού . Το Visual Studio Code είναι δωρεάν για λήψη και ανοικτού κώδικα. Eίναι ένας πλήρης επεξεργαστής κώδικα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Παρόλο που διαθέτει πολλά premium χαρακτηριστικά και μπορεί να προσαρμοστεί, έχει ένα σαφές και εύκολο στην χρήση περιβάλλον, υστερεί στην εγκατάσταση νέων επεκτάσεων.

Sublime Text: Το Sublime Text είναι κοινόχρηστο λογισμικό (μπορεί να γίνει λήψη και αξιολόγηση δωρεάν, αλλά πρέπει να αγοραστεί άδεια για συνεχή χρήση). Είναι ένας ελαφρύς επεξεργαστής κώδικα πολλαπλών πλατφορμών, απλός στη χρήση, γρήγορος και εύκολα προσαρμόσιμος.

Atom: Το Atom είναι ένας επεξεργαστής κειμένου ανοιχτού κώδικα γνωστός για την απλή διεπαφή και την ευρεία προσαρμογή του. Είναι διαθέσιμο για λήψη σε ειδικό GitHub και καλωσορίζει το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη. Το Atom αυτοδιαφημίζεται ως hackable. Διαθέτει ακόμη και πακέτα χαρακτηριστικών τύπου IDE για πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να κατεβάσετε τους παραπάνω editors.