Οι μαθητές που επιλέγουν να φοιτήσουν στον Τομέα Πληροφορικής στην Β' τάξη διδάσκονται τα βασικά μαθήματα του Τομέα και στην Γ' τάξη επιλέγουν μία από τις δύο ειδικότητες, όπου εκεί κοινά είναι, τα τέσσερα πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά(Άλγεβρα), Προγραμματισμός Υπολογιστών (python), Δίκτυα Υπολογιστών, και τα υπόλοιπα αφορούν την κάθε ειδικότητα ξεχωριστά.

Ο τελειόφοιτος της Γ' τάξης, μπορεί να λάβει μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την εισαγωγή του τόσο σε σχολές των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ που άπτονται της ειδικότητάς του, όσο και σε σχολές υπαξιωματικών Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Αστυφυλάκων,Πυροσβεστικής, ΤΕΦΑΑ και Εμπορικού Ναυτικού. Επιπλέον λαμβάνει εκτός του απολυτηρίου του -που είναι ισάξιο με αυτό του Γενικού Λυκείου- και Πτυχίο Ειδικότητας, το οποίο μπορεί να το καταθέσει άμεσα σε αντίστοιχες προκηρύξεις του κλάδου Πληροφορικής. Το συγκεκριμένο πτυχίο μπορεί να κατατεθεί επίσης και για την πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ (αντί του γνωστού πτυχίου ECDL). 

tomeas pliroforikis

Β' ΤΑΞΗ

Στην Β' Τάξη οι μαθητές από τις 35 ώρες διδασκαλίας τις 23 διδάσκονται μαθήματα του Τομέα και τις υπόλοιπες 12 μαθήματα Γενικής Παιδείας.
Περισσότερα

Γ' ΤΑΞΗ

Στην Γ' Τάξη οι μαθητές από τις 35 ώρες διδασκαλίας τις 23 διδάσκονται μαθήματα της Ειδικότητας και τις υπόλοιπες 12 μαθήματα Γενικής Παιδείας. Στις ειδικότητες κοινά είναι τα Πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα Προγραμματισμός Υπολογιστών και Δίκτυα Υπολογιστών.
Περισσότερα