Python Games

Εδώ θα βρείτε παιχνίδια σε γλώσσα Python, όπου μπορείτε να κατεβάσετε τον κώδικα και να τα τρέξετε με την βοήθεια οποιουδήποτε Python editor, καθώς και να κάνετε και τις δίκες σας αλλαγές στον κώδικα με βάση τις Ασκήσεις βελτίωσης - παραμετροποίησης του παιχνιδιού που υπάρχουν σε αυτόν.

Σημείωση: Θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις ανάλογες βιβλιοθήκες για να μπορέσετε να τρέξετε το εκάστοτε Παιχνίδι. Οι βιβλιοθήκες εισάγονται στο κώδικα με την λέξη import <όνομα βιβλιοθήκης>. Σχετικά με αυτό θα βρείτε πληροφορίες στην σελίδα Python for all.

Νέο Παιχνίδι Κρεμάλα

Το παιχνίδι της Κρεμάλας σε γραφικό περιβάλλον της Python, με εκτελέσιμο αρχείο και τυχαία επιλογή λέξης από μία λίστα 76261 λέξεων. Στο Φάκελο που μπορείτε να κατεβάσετε περιέχονται, πέραν του εκτελέσιμου αρχείου και τα απαραίτητα αρχεία για το τρέξιμο του παιχνιδιού (εικόνες, αρχείο word με τις λέξεις).  Στον φάκελο προστέθηκε η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού, με νέο περιβάλλον πιο εύχρηστο, όπως και με κουμπί το οποίο σου δίνει την ετυμολογία της λέξης στον ιστότοπο  "https://el.wiktionary.org", καθώς και κουμπί με το οποίο βλέπετε οδηγίες για το παιχνίδι.

ΚΡΕΜΑΛΑ v8.0

Μάντεψε τον αριθμό 

GUESS-1
GUESS-2
GUESS-3
GUESS-4
GUESS-5
GUESS-6
GUESS-7
previous arrow
next arrow

Το παιχνίδι Μάντεψε τον Αριθμό σε γραφικό περιβάλλον της Python, με εκτελέσιμο αρχείο και τυχαία επιλογή αριθμού από το 1 έως το 100 για 2 Παίκτες.  

ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ
fidaki

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να περιηγηθείτε και να φάτε το πράσινο φαγητό. Κάθε φορά που καταναλώνεται το φαγητό, το φίδι μεγαλώνει ένα τμήμα περισσότερο. Αποφύγετε να τρώτε τον εαυτό σας ή να βγείτε εκτός ορίων!

PDF
Pacman

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να περιηγηθείτε και να φάτε όλα τα λευκά φαγητά που βρίσκονται στους διαδρόμους του λαβύρινθου. Προσέξτε τα κόκκινα φαντάσματα που περιφέρονται στον λαβύρινθο.

PDF
Bres ton arithmo

Χρησιμοποίησε τις οδηγίες του παιχνιδιού για να βρεις έναν τυχαίο αριθμό που επιλέγει ο Η/Υ από το 1 έως το 99, κάνοντας τις λιγότερο δυνατές προσπάθειες και κάνοντας τις ασκήσεις αναβάθμισε το.

PDF
Kremala

Το κλασικό παιχνίδι όπου μαντεύεις τα σωστά γράμματα για να βρεις τη λέξη. Έχεις 5 φορές δικαίωμα να κάνεις λάθος.

PDF
lotto

Το κλασικό παιχνίδι ΛΟΤΤΟ στο οποίο κληρώνονται 6 τυχαίοι αριθμοί και ο παίχτης προσπαθεί να τους μαντέψει

PDF
pingpong

Πινγκ Πονγκ.... πάρτε την ρακέτα σας και παίξτε το κλασσικό Arcade παιχνίδι. Αλλάξτε τον κώδικα στα δικά σας γούστα.

PDF